1981 Second hand

Za obchodem s udržitelnou módou Second hand 1981 stojí David Homola a Barboora Vilišová. Svůj start-up založili v reakci na to, kolik oblečení na světě se vyrobí zbytečně. Módní kousky, které fast fashion řetězce neprodají, často končí na skládce, aniž by si je kdy kdo vzal na sebe.

Barbora a David dnes zaměstnávají osm dalších lidí. Za cíl si kladou prodlužování životnosti věcí, chtějí je vracet do oběhu, když ještě nemusí nutně skončit v koši a mohou někomu dál dělat radost. V eshopu i kamenném obchodě je velký výběr kvalitního zboží.

Zboží berou od dodavatelů ze střední Evropy ve dvou hlavních sezonách. V nabídce najdete sukně, šaty, kalhoty, topy, hedvábné šátky, mikiny, kabáty nebo denimové bundy. Svůj obchod v Oldřichově ulivi v Praze otevírají jen třikrát do měsíce na jeden až dva dny, jednou za měsíc vyráží jako pop-up mimo hlavní město.

Krásná hnědá manšestrová sukně Marella. Zdroj: 1981.cz

Majitelé Second handu 1981 se udržitelné módě se věnují od roku 2014. Nejdřív založili značku Winwinlove, která se taky zabývala prodejem oblečení z druhé ruky. 1981 je převážně online obchod, kde každý den najdete nové kousky.

Kamenný obchod Second hand 1981 je na adrese Oldřichova 427/31, Praha 2 - Nusle. Pokud rádi nakupujute offline, můžete se zastavit také na jednom z plánovaných pop upů v Praze.

Eshop 1981 Second hand

V eshopu 1981 Second Hand 1981.cz jde zboží filtrovat podle kategorií, barvy nebo velikosti. To je u českých obchodů s módou z druhé ruky zatím spíš rarita. Oblečení je tu perfektně nafocené, jsou uvedeny míry a výška modelky. Zboží je dobře popsané, pokud má nějaké vady, je to uvedeno a zohledněno v ceně.

Když se zapíšete do 1981 newsletteru, dostane kromě novinek i 10% slevu na první nákup

Jak říkají David Homola a Barboora Vilišová:

Nakupování v sekáčích nemá pravidla. Pánské může být dámské. Velikost L může nosit někdo s konfekcí 34. Jestli je to láska, nekoukejte na čísla. Hlavní je, abyste se spolu cítili skvěle.

Ukázka zboží z obchodu Lula Vintage Prague

Vintage dámská vlněná sukně

Tmavě šedá skládaná vlněná sukně. Zdroj: 1981.cz

Vintage vlněné dámské sako z kategorie Zachraň oblečení

  • Cena: 299 Kč
  • Velikost: S
  • Poškozený materiál dole, chybějící knoflík
  • Materiál: Vlna 100 %

Vintage šedé vlněné sako s modrým proužkem. Zdroj: 1981.cz

Mohlo by vás zajímat